nl-NLen-US
You are here:   Home
  |  Login

Article Details

3e plaats JEt-Net debatwedstrijd 5vwo
Bericht geplaatst op: 3/21/2019


Maandag 18 maart zijn de technische leerlingen uit 5vwo op bezoek geweest bij Unilever voor de jaarlijkse debatwedstrijd. De leerlingen met een NT- of NG-profiel zijn uitgenodigd door JEt -Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. JEt-Net is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. De debatwedstrijd was tegen drie andere scholen over prikkelende, technische stellingen die de leerlingen vooraf konden voorbereiden. Bij een debat, ook hier, verdedig je het standpunt vanuit de “voorstanders” of “tegenstanders” zonder dat je het hier zelf mee eens hoeft te zijn.
De leerlingen voerden na de wedstrijd ook een (onvoorbereid) debat met de "boss" van Unilever over "de onmisbaarheid van Calvé pindakaas bij het ontbijt". Naast wat prikkelende voedingstechnische opmerkingen uit de zaal, kwam onze Dante met het verrassende invalshoek dat notenpasta gebruikt wordt door Unicef om ondervoede kinderen in Afrika te laten aansterken. Die opmerking viel in de smaak en werd beloond met een grote pot pindakaas.
Ook Danine viel in de prijzen voor de meest "gepeperde" uitspraak (de prijs was dan ook een pepermolen). In het debat over een stelling dat duurzame bedrijven ook duurzaamheid van hun medewerkers mogen verwachten, maakte Danine een ontnuchterende opmerking over de Tesla die weliswaar duurzaam is maar echt niet nodig als je duurzaam wilt leven. Als team is er goed samengewerkt en werd er fanatiek en met inzet gedebatteerd. Helaas werd het dit jaar derde plek en geen finale. Jullie begeleiders zijn trots op jullie inzet en resultaat!
de heer Knoors, mevrouw Boeren en mevrouw Bouman   

 Terug