Nieuws
Eerste schoolweek 24-25
Verder lezen

Met plezier naar school

Wij willen graag dat de leerlingen zich prettig en veilig voelen. Er is respect en er gelden normen en waarden. Pesten en pestgedrag worden niet getolereerd. De schoolregels gelden voor iedereen (leerlingen en personeel). Men kan elkaar hierop aanspreken.

Het Maerlant is een rookvrije en gezonde school. Het gebouw heeft frisse kleuren en er is veel licht. We hebben een grote fietsenstalling onder de school en wel vijf gymzalen.

Ook heeft het Maerlant een eigen counter met veel (gezonde) producten. Elke afdeling heeft zijn eigen unit. Rood, geel en groen zijn de herkenbare kleuren voor de leerlingen.

 

Op ontdekkingsreis

Al in de eerste klas staan er nieuwe vakken op het rooster. Denk aan Engels en in havo/vwo ook Frans. Wiskunde vind je in het rooster net als science (in het vmbo) en onderzoeksvaardigheden.

Natuurlijk ook ‘doe-vakken’ als tekenen, handvaardigheid en muziek – en wat dacht je van de lessen lichamelijke opvoeding in de mooie gymzalen.

 

Chromebooks

In alle klassen wordt met Chromebooks gewerkt. Niet iedere les, wel regelmatig.
Via The Rent Company kan een Chromebook worden gekocht of gehuurd.

 

Eigentijds Gymnasium

Het Maerlant heeft een eigentijds gymnasium. Bij ons is het gymnasium meer dan Grieks en Latijn op het rooster. Naast aandacht voor kennis en een mooi programma rond klassieke vorming zijn er projecten met aandacht voor nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en reflectie.

 

SchoolStewards

Maerlant is een schone school. Dat komt zeker door de inzet van de SchoolStewards. 

Elke dag houdt een groep leerlingen uit klas 3 en 4 toezicht tijdens de pauzes. In tweetallen spreken zij leerlingen aan als er rommel ligt. Schoonhouden doen we met elkaar!