Coronamaatregelen: mondkapjes

Brielle, 27 november 2021 

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen 

Zoals verwacht zullen de scholen open blijven – zo werd tijdens de persconferentie van gisteren meegedeeld. 

Daarbij is het voor medewerkers én voor leerlingen verplicht om een mondkapje te gebruiken als zij zich door de school bewegen. Zodra men zit, bijvoorbeeld in de klas, of bij het eten aan een tafel in de Centrale Hal of in het Atrium, mag het kapje weer af. 

Deze mondkapjesplicht geldt vanaf aanstaande maandag, 29 november. Wij vragen ouders om er op te letten dat uw kind een mondkapje meeneemt van huis. En uiteraard vragen we leerlingen: let er op dat je een mondkapje meeneemt naar school en dat je er gebruik van maakt wanneer dat nodig is. 

We zullen de maandag en eventueel de dinsdag gebruiken om waar dat nodig of nuttig is looproutes aan te geven. Tevens bepalen we dan hoe we zelftesten beschikbaar maken voor leerlingen. 

Deze maatregelen komen bovenop de eerdere aanscherpingen waar ik onlangs over berichtte. Voor een overzicht van alle coronaregels vanaf 29 november verwijs ik naar de bijlage. 

Ik hoop dat het aantal besmettingen in de school overzichtelijk blijft en ik verwacht dat deze maatregelen daar aan bijdragen. 

 

Met vriendelijke groet, 

Anders Vink 

rector Maerlant 

Media
  • Maerlant_YOPRO.-HR_KimdeHoop021
Nieuws
Coronamaatregelen: mondkapjes
Verder lezen